Så skapar vi en trygg och stimulerande miljö

Att lämna sin hund på ett hunddagis för första gången kan vara en nervös upplevelse för både ägaren och hunden. Men genom en väl planerad och genomför inskolning kan både ägaren och hunden känna sig trygga och bekväma med situationen.

Inskolningen är en process som sker gradvis och som är anpassad efter varje enskild hunds individuella behov. Först och främst är det viktigt att vi på hunddagiset lär känna er hund och dess personlighet så vi kan anpassa inskolningen därefter. Vi vill att er hund ska känna sig välkommen och bekväm i vår miljö och bland de andra hundarna.

Första dagen på inskolningen brukar oftast vara en kortare dag där vi introducerar er hund till våra rutiner och vår miljö. Vi låter er hund få tid att lukta och undersöka allt nytt och träffa några av de andra hundarna under övervakning. Vi håller ett öga på hur er hund reagerar på nya situationer och anpassar aktiviteterna därefter.

Under de efterföljande dagarna ökar vi gradvis tiden på dagis för er hund och introducerar fler hundar i gruppen. Vi ser till att er hund har tid att vila och äta när det behövs och att den alltid har tillgång till rent vatten. Vi ser också till att ge er som ägare regelbundna uppdateringar om hur er hund mår och anpassar inskolningen efter era önskemål.

Vår personal är erfarna och utbildade för att hantera alla situationer som kan uppstå under inskolningen. Vi arbetar hårt för att skapa en trygg och säker miljö för alla hundar på dagiset. Vi uppmuntrar till positiv förstärkning och belöning för att skapa en positiv upplevelse för er hund.

Det är också viktigt för oss att ni som ägare känner er bekväma med att lämna er hund på dagis. Vi uppmuntrar er att ställa alla frågor ni kan ha och vi kommer att svara på dem så gott vi kan. Vi vill att ni ska känna er delaktiga i hela processen och att ni ska veta att er hund är i goda händer.

När inskolningen är klar, kommer er hund att vara bekant med miljön och hundarna på dagiset och känna sig bekväm och trygg. Vi kommer att ha skapat en rutin för er hund så den vet vad som förväntas av den under dagarna på dagis.

Sammanfattningsvis är inskolningen en viktig process för att skapa en trygg och positiv upplevelse för både hunden och ägaren. Vi på hunddagiset arbetar hårt för att skapa en välplanerad inskolning och en säker och trygg miljö för alla hundar på dagiset. Vi ser fram emot att lära känna er och er hund och att välkomna er till vår dagisfamilj.