Vi finns i Östermalm, Kungsholmen, Södermalm och Vasastan

Kloklippning med erfarna och utbildade medarbetare

Hos oss får hunden ett lugnt, mjukt bemötande, en stressfri behandling, mycket kärlek och belöning. Boka tid på MyDogCare-appen.

Som experter på hundvård på MyDogCare, är klippning av hundars klor en viktig del av vårt dagliga arbete. Vi förstår att det kan vara en stressig upplevelse för vissa hundar, så vi tar alltid tid för att göra processen så bekväm och säker som möjligt för varje hund vi hanterar.

Först och främst börjar vi med att inspektera hundens klor för att se om de behöver klippas. Vi tar hänsyn till varje hunds individuella behov och klipper klor när de når en längd som kan orsaka obehag eller hindra hundens rörelsefrihet. Vi kontrollerar också varje klo för att se till att det inte finns några sprickor, sår eller andra problem som skulle kunna orsaka smärta eller blödning vid klippning.

När vi är redo att klippa hundens klor, placerar vi hunden på en skötbord eller annan lämplig plats där vi kan arbeta på ett säkert och bekvämt sätt. Vi tar sedan tag i hundens tass och trycker försiktigt på trampdynan för att få ut klon och exponera nerven (blodkärlet) i klon.
Vi använder sedan en klippare eller en sax som är avsedd för klippning av hundars klor, och klipper varsamt av en liten bit av klon. Vi arbetar försiktigt och noggrant för att undvika att skada nerven, som kan orsaka blödning och smärta för hunden. Om hunden har mörka klor som gör att nerven är svår att se, använder vi en speciell klotrimmer med en inbyggd sensor som indikerar var nerven slutar.

Efter varje kloklippning, kontrollerar vi klon för att se till att den är jämn och inte har några skarpa kanter som kan orsaka obehag eller skada. Om det finns några skarpa kanter, filar vi dem försiktigt tills klon är slät och behaglig för hunden att gå på.

Om en hund har extra långa klor som har krökts och växt in i tassen, kan det vara nödvändigt att klippa dem i flera steg. Vi använder då en nageltrimmer för att klippa av en liten bit av klon i taget, för att undvika att skada nerven och orsaka smärta för hunden. När klon har klippts tillräckligt kort, filar vi den försiktigt för att säkerställa en jämn och bekväm yta.

Till sist, när vi är klara med klippning av hundens klor, belönar vi alltid hunden med en godbit och en massa beröm för att göra upplevelsen så positiv som möjligt.
På MyDogcare är vi stolta över att kunna erbjuda våra hundar den bästa möjliga klippningen av klor. Vi ser till att varje hund hanteras varsamt och med omsorg,

Du finner oss på Jungfrugatan 58 på Östermalm, på Garvargatan 22 på Kungsholmen, Maria Prästgårdsgata 31 på Södermalm och Torsgatan 76 i Vasastan. I våra nyrenoverade lokaler kommer vi att erbjuda en trygg, fräsch och lyxig miljö för din hund.

Boka en tid direkt genom MyDogCare-appen! Du väljer plats och tid, gör en förskottsbetalning, sen är det bara att dyka upp.
Om du inte finner några lediga tider kan du alltid mejla oss på [email protected]. Vi återkopplar oftast inom inom några minuter.